Vzťahy ESVO a EÚ - historická perspektíva - Rusňáková, Zuzana; Cihelková, Eva, 1952-; Frostová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práca sa zaoberá vzťahmi ESVO a EÚ od roku 1960 až po súčasnosť. Jej cieľom je vzájomné vzťahy nielen popísať ale identifikovať aj ich kľúčové momenty a okolnosti, ktoré k nim viedli, a na ich základe sa pokúsiť o predpoveď budúceho vývoja. Prvá kapitola je venovaná vývoju vzťahov ESVO a EÚ od roku 1960 do polovice 90. rokov. Druhá kapitola sa sústreďuje na EHP, jeho podstatu, nástroje a ciele. Záverečná kapitola potom popisuje vzťahy ESVO a EÚ od polovice 90. rokov do súčasnosti.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses