Strukturální fondy EU se zaměřením na Středočeský kraj - Beneš, Ondřej (2008)
Tato práce je zaměřena na analýzu aktuálního programovacího období 2007 - 2013. Klade si za cíl poskytnout souhrnný přehled o operačních programech, jejich specifikách a zaměření. Zvláštní pozornost je věnována Regionálnímu operačnímu programu regionu soudržnosti NUTS 2 Střední Čechy. V praktické části jsou na základě dotazníkového šetření shrnuty výsledky absorpční kapacity regionu a funkce euromanažerů. Na závěr je uveden a analyzován příklad úspěšného projektu v regionu StředníČechy prostřednictvím Společného regionálního operačního programu z minulého programovacího období.