ERP systémy pro terciární sektor ekonomiky - PSA - Hájek, Martin (2008)
Cílem mé práce je představit filosofii PSA (Professional Services Automation) systémů, jejich přínosy, strukturu a možnou budoucnost a detailněji popsat, jakým způsobem a z jakého důvodu PSA systémy vznikly. Vzhledem k tomu, že PSA systémy se v podstatě vyvinuly ze systémů ERP a svým vývojem některé trendy ERP systémů s určitým zpožděním sledují, rozhodl jsem se i tuto práci postavit na analýzách ERP systémů a z nich vycházejících závěrů pro řešení PSA. V úvodu práce tedy představuji filosofii a historii ERP systémů (kapitola 3), v kapitole 4 pak představuji samotné řešení PSA. Pátá část je věnována situaci na trhu ERP systémů, z něhož je možné usuzovat o budoucím vývoji trhu PSA. Praktická část 6, jíž je možné považovat za jeden z přínosů této práce, rozebírá některé dimenze PSA z hlediska budoucnosti těchto řešení. Zároveň definuje některé faktory, kterými je možné dosáhnout větších pozitivních efektů, jež PSA řešení přináší firmám orientovaným na služby. Celá práce je pak uzavřena příkladem reálné implementace PSA řešení do inženýrské a stavební společnosti (kapitola 7).