Metoda Criss-Cross - Papež, Jan (2008)
Tato práce je zaměřena na popis metody criss-cross, která řeší úlohy lineárního programování, bez počáteční primární a duální přípustnosti řešení. Nejprve je popsána jednofázová simplexová metoda, která vyžaduje primární přípustnost. Následně je popsána duálně simplexová metoda, která vyžaduje duální přípustnost. Metoda criss-cross kombinuje obě tyto metody. Všechny uvedené metody jsou demonstrovány na několika příkladech.