Metoda Criss-Cross - Papež, Jan; Kalčevová, Jana; Lagová, Milada, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce je zaměřena na popis metody criss-cross, která řeší úlohy lineárního programování, bez počáteční primární a duální přípustnosti řešení. Nejprve je popsána jednofázová simplexová metoda, která vyžaduje primární přípustnost. Následně je popsána duálně simplexová metoda, která vyžaduje duální přípustnost. Metoda criss-cross kombinuje obě tyto metody. Všechny uvedené metody jsou demonstrovány na několika příkladech.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; lineární programování; bakalářské práce; linear programming; bachelor's theses