Balanced Scorecard v Chart Ferox, a.s. - Novák, Jiří (2008)
Diplomová práce aplikuje metodu Balanced Scorecard na společnost Chart Ferox, a.s. Balanced Scorecard přináší výhody v podobě komplexního pohledu na podniku a je nástrojem pro tvorbu a implementaci strategie. Součástí práce je analýza současné situace podniku v rámci perspektiv Balanced Scorecard, finanční benchmarking a strategická analýza podniku. Dále je v práci sestaven návrh systému Balanced Scorecard, který obsahuje strategické cíle a jejích měřítka, strategické iniciativy a strategickou mapu společnosti Chart Ferox, a.s.