Srovnání podnikatelského prostředí malých a středních firem v České republice a ve Francii na příkladu české společnosti Intriple, a.s. - Payard, Marcela (2008)
Diplomová práce srovnává podnikatelské prostředí v České republice a ve Francii z hlediska definice MSP, právních forem podnikání a činnosti nutných pro založení společnosti v obou zemích. Dále se zaměřuje na daňový systém a systém sociálního pojištění ve Francii a v České republice. Zjištěné informace jsou aplikovány na českou společnost, která uvažuje o založení pobočky ve Francii. Cílem diplomové práce je zhodnotit realizovatelnost strategického záměru založení pobočky české společnosti ve Francii.