Ocenění podniku Třinecké železárny, a. s. - Matyásko, Michal (2008)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu podniku Třinecké železárny, a.s. prostřednictvím metody DCF s využitím FCFF a metody EVA. Práce obsahuje strategickou (analýza okolí podniku a SWOT analýza) a finanční analýzu, které představují základ pro sestavení finančního plánu, který se stává prostředkem umožňujícím vypočíst peněžní toky a ekonomickou přidanou hodnotu, které jsou nezbytné pro oceňovací proces.