Interní audit obchodníka s cennými papíry - Fenstererová, Klára (2008)
První část práce shrnuje základní informace o auditu, jeho historii i současnosti. Je zde uveden vztah mezi interním a externím auditem a dále je tato část zaměřena na interní audit, jeho úlohu , osobu interního auditora. Samostatnou součástí je kapitola věnovaná řízení rizik. Ve druhé části práce je charakterizována společnost, obchodník s cennými papíry, uvedena specifika interního auditu a řízení rizik u obchodníka s cennými papíry, stručně objasněn pojem kapitálová přiměřenost. Dále je zde popsán výkon činnosti interního auditu a řízení rizik, zhodnoceny jejich přínosy pro společnost a následně uvedeny možné podněty na zefektivnění výkonu a využívání těchto činností.