Interní audit obchodníka s cennými papíry - Fenstererová, Klára; Dvořáček, Jiří, 1947-; Kafka, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
První část práce shrnuje základní informace o auditu, jeho historii i současnosti. Je zde uveden vztah mezi interním a externím auditem a dále je tato část zaměřena na interní audit, jeho úlohu , osobu interního auditora. Samostatnou součástí je kapitola věnovaná řízení rizik. Ve druhé části práce je charakterizována společnost, obchodník s cennými papíry, uvedena specifika interního auditu a řízení rizik u obchodníka s cennými papíry, stručně objasněn pojem kapitálová přiměřenost. Dále je zde popsán výkon činnosti interního auditu a řízení rizik, zhodnoceny jejich přínosy pro společnost a následně uvedeny možné podněty na zefektivnění výkonu a využívání těchto činností.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses