Podnikatelský plán na realizaci hotelu STANDART spol. s r. o. - Koklar, Robin; Vojík, Vladimír, 1944-; Hamouzová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem mého podnikatelského plánu je zhodnocení podnikatelského záměru na realizaci hotelu Standart spol. s.r.o. ze stávající ubytovny situované v Praze 4 z hlediska vnějšího a vnitřního okolí společnosti a reálnosti a rentability dané investice. Předmětem mého podnikatelského plánu je analýza makro a mikro okolí odvětví levného ubytování, podrobná analýza konkurence, zákazníků, nabízených služeb, popis cenové politiky, dosažení konkurenční výhody a vyhotovení finančního plánu. Cílem výše zmíněné analýzy je odpovědět, zda pokračovat ke skutečné realizaci podnikatelského plánu či nikoliv. Idea mého podnikatelského plánu spočívá v rekonstrukci, vestavbě a nástavbě stávající ubytovny na hotel Standart s kapacitou 40 pokojů. Výstup jednotlivých analýz mého podnikatelském plánu spočívá v popisu příznivých či nepříznivých podmínek pro realizaci hotelu Standart. Vzhledem k tomu, cíl makro analýzy je předpovědět dopad makroekonomických veličin České republiky na podnikání v odvětví levného ubytování. Pro analýzu odvětví zvolím Porterův model "pěti sil", který hodnotí atraktivitu vstupu do daného odvětví. Lze předpokládat, že vhodně zvolené služby a kompletní vybavení jednotlivých pokojů hotelu Standart, povede k získání diferenciační konkurenční výhody. Součástí podnikatelského plánu je marketingový plán, jehož funkce spočívá v nalezení nejvhodnějšího marketingového mixu, který povede k vysoké obsazenosti hotelu s přiměřenými náklady na akvizice zákazníků. V neposlední řadě se zaměřím na vypracování finančního plánu, který zhodnotí rentabilitu navrhovaného podnikatelského záměru a odkryje případné slabé stránky. Pokud finanční plán odhalí dostatečnou tvorbu zisku a cash flow a vnější a vnitřní okolní podmínky odvětví levného ubytování budou přívětivé, lze doporučit
Vedoucí práce: Vladimír Vojík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses