Ochrana spotřebitele v bankovnictví - Pokorná, Adéla (2008)
Tlak na zvyšování ochrany osobních údajů je vyvíjen nejen v České republice, ale i v ostatních vyspělých zemích. V oblasti bankovnictví může prolomení bezpečnostních prostředků představovat nejen neoprávněné zveřejnění citlivých informací o jejich vlastníkovi, ale také určitou finanční ztrátu, která poškodí kromě klienta také reputaci banky. Cílem diplomové práce je analýza zabezpečení elektronického bankovnictví a způsobů zajištění ochrany citlivých údajů předních bank na českém trhu. První kapitola se zabývá charakteristikou problematiky ochrany spotřebitele ve vztahu k oblasti bankovnictví. Druhá část diplomové práce vysvětluje pojem a druhy elektronického bankovnictví, zabývá se možným ohrožením a uvádí bezpečnostní prvky, které tuzemské banky užívají. Poslední část práce analyzuje výsledky dotazníkového šetření u bank a jejich klientů.