Ochrana spotřebitele v bankovnictví - Pokorná, Adéla; Horová, Olga; Bendlová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tlak na zvyšování ochrany osobních údajů je vyvíjen nejen v České republice, ale i v ostatních vyspělých zemích. V oblasti bankovnictví může prolomení bezpečnostních prostředků představovat nejen neoprávněné zveřejnění citlivých informací o jejich vlastníkovi, ale také určitou finanční ztrátu, která poškodí kromě klienta také reputaci banky. Cílem diplomové práce je analýza zabezpečení elektronického bankovnictví a způsobů zajištění ochrany citlivých údajů předních bank na českém trhu. První kapitola se zabývá charakteristikou problematiky ochrany spotřebitele ve vztahu k oblasti bankovnictví. Druhá část diplomové práce vysvětluje pojem a druhy elektronického bankovnictví, zabývá se možným ohrožením a uvádí bezpečnostní prvky, které tuzemské banky užívají. Poslední část práce analyzuje výsledky dotazníkového šetření u bank a jejich klientů.
Vedoucí práce: Olga Horová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; elektronické bankovnictví; ochrana osobních údajů; ochrana spotřebitele; bankovnictví; diplomové práce; Internet banking; personal data protection; consumer protection; banking; master's theses