Vybrané druhy nákladů v základu daně z příjmů právnických osob ve vybraných státech Evropské unie - Ambrožová, Radana (2008)
Ve své práci se zabývám daňově uznatelnými náklady u daně z příjmů právnických osob v rámci projektu Jednotného konsolidovaného základu daně z příjmů právnických osob. Charakterizuji a srovnávám, z pohledu daňově uznatelných nákladů, platnou daňovou legislativu ve vybraných zemích Evropské unie. Navrhuji možný způsob, jak by tyto náklady měly být definovány a posuzovány jako daňově uznatelný výdaj pro daňový subjekt v rámci projektu Jednotného konsolidovaného základu daně z příjmů právnických osob.