Vybrané druhy nákladů v základu daně z příjmů právnických osob ve vybraných státech Evropské unie - Ambrožová, Radana; Láchová, Lenka, 1959-; Beránek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Ve své práci se zabývám daňově uznatelnými náklady u daně z příjmů právnických osob v rámci projektu Jednotného konsolidovaného základu daně z příjmů právnických osob. Charakterizuji a srovnávám, z pohledu daňově uznatelných nákladů, platnou daňovou legislativu ve vybraných zemích Evropské unie. Navrhuji možný způsob, jak by tyto náklady měly být definovány a posuzovány jako daňově uznatelný výdaj pro daňový subjekt v rámci projektu Jednotného konsolidovaného základu daně z příjmů právnických osob.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; daně; diplomové práce; taxation; master's theses