Příčiny neúspěchu společnosti MARKID TRUTNOV spol. s r.o. a s tím související řešení krizí - Šmídová, Gabriela (2008)
Cílem této diplomové práce je představení společnosti MARKID TRUTNOV spol. s r.o., provozující lyžařská střediska a s tím související infrastrukturu, zhodnocení její dosavadní činnosti a detailnější rozebrání situace posledních let. Společnost se v tomto období dostala z několika důvodů do krize, hrozící přerůst až do možného úpadku společnosti. Byly nastíněny možné varianty řešení krizové situace, okomentováno rozhodnutí, které bylo přijato, a vytvořen náhled na možný budoucí vývoj chování společnosti pro předcházení vzniku krizových situací.