Řízení likvidity u obchodníka s cennými papíry a u leasingové společnosti - Procházková, Pavla; Mikovcová, Hana, 1959-; Kocourek, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tématem této práce je likvidita podniku jako jeden z nejdůležitějších předpokladů zajištění jeho dlouhodobé existence. Cílem bylo charakterizovat finanční řízení dvou různých podniků se zaměřením na řízení likvidity. Vybrané společnosti jsou poměrně specifické -- obchodník s cennými papíry a leasingová společnost, proto je hlavním záměrem analýza a hodnocení jejich likvidity s důrazem na zachycení podobnosti i odlišnosti postupů, které při jejím řízení používají. Základní otázkou této práce je zhodnocení postupů v řízení likvidity, poznání nástrojů, které jsou v konkrétních podnicích preferovány a posouzení, zda je tento způsob dostačující k zajištění trvalé platební schopnosti. Jsou přiblíženy konkrétní postupy a metody řízení likvidity ve vybraných podnicích. Pozornost je věnována řízení pracovního kapitálu, ukazatelům likvidity a dalším nástrojům jako je výkaz cash flow, platební kalendář apod.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; cash flow; pracovní kapitál; diplomové práce; cash flow; working capital; master's theses