City logistika a problémy velkých aglomerací - New York City - Zaoralová, Lenka (2008)
Cílem diplomové práce je popsat a zhodnotit podobu city logistiky a dopravní obslužnosti New York City a vymezit základní problémy s ní spojené. Teoretická část se zaměřuje na obecná východiska distribučních procesů, logistických technologií založených na dopravě a koncept city logistiky obecně. V praktické části je potom okomentován stav a trendy v osobní nákladní dopravě, distribuci zboží a skladování v newyorském regionu, největší problémy dopravní obslužnosti aglomerace a strategie jejich řešení. Závěr obsahuje shrnutí a doporučení.