City logistika a problémy velkých aglomerací - New York City - Zaoralová, Lenka; Pernica, Petr, 1948-; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem diplomové práce je popsat a zhodnotit podobu city logistiky a dopravní obslužnosti New York City a vymezit základní problémy s ní spojené. Teoretická část se zaměřuje na obecná východiska distribučních procesů, logistických technologií založených na dopravě a koncept city logistiky obecně. V praktické části je potom okomentován stav a trendy v osobní nákladní dopravě, distribuci zboží a skladování v newyorském regionu, největší problémy dopravní obslužnosti aglomerace a strategie jejich řešení. Závěr obsahuje shrnutí a doporučení.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; osobní doprava; nákladní doprava; dopravní obslužnost; diplomové práce; passenger traffic; freight traffic; transport availability; master's theses