Zvláštnosti podnikání v biotechnologiích - Mikulášová, Jana (2008)
Tato práce se zaměřuje na biotechnologie v zemědělství, konkrétně na pěstování Bt kukuřice a stav dané problematiky v České republice. Určuje, popisuje a hodnotí zvláštnosti pěstování této transgenní odrůdy a porovnává ho s pěstováním konvenčních odrůd. Zkoumá, zdali je použití biotechnologií pro českého zemědělce z podnikatelského hlediska výhodné.