Analýza systému investičních pobídek na základě komparace České republiky a Slovenska - Venhoda, Ondřej (2008)
Diplomová práce srovnává systém investičních pobídek v České republice a na Slovensku a jejich roli v rámci hospodářské politiky obou zemí. Analyzuje dopad investičních pobídek na základní makroekonomické ukazatele obou států -- hrubý domácí produkt, nezaměstnanost a platební bilanci. Na základě zjištěných skutečností jsou identifikovány shodné rysy a hlavní odlišnosti obou systémů.