Analýza systému investičních pobídek na základě komparace České republiky a Slovenska - Venhoda, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce srovnává systém investičních pobídek v České republice a na Slovensku a jejich roli v rámci hospodářské politiky obou zemí. Analyzuje dopad investičních pobídek na základní makroekonomické ukazatele obou států -- hrubý domácí produkt, nezaměstnanost a platební bilanci. Na základě zjištěných skutečností jsou identifikovány shodné rysy a hlavní odlišnosti obou systémů.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; Slovensko; investiční pobídky; diplomové práce; Slovakia; investment incentives; master's theses