Ocenění společnosti Vodafone Czech Republic a.s. - Hašková, Veronika (2008)
Cílem diplomové práce je určit tržní hodnotu vlastního kapitálu společnosti Vodafone Czech Republic a.s. Obsahem první části práce je strategická analýza, jejímž výsledkem je predikce tržeb do budoucna. Další část se zabývá finanční analýzou, jejímž cílem je posoudit finanční zdraví podniku. Následující část je věnována analýze a prognóze generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. V poslední části je podnik oceněn metodou DCF entity. Jako doplňující metoda byla zvolena metoda tržního porovnání.