Aplikace metodiky Lean Six Sigma na snižování chybovosti při vyplňování smluv - Albert, Michal; Plášková, Alena, 1949-; Žák, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se soustředí na chybovost při vyplňování formulářů smluv životního pojištění. Teoretická část práce popisuje hlavní aspekty metodiky Lean Six Sigma, která bude použita na snížení vysoké chybovosti. Lean Six Sigma je široce využívána současnými společnostmi ke zlepšení obchodních procesů zvýšením jejich sigmy. Metodika je spojením dvou nezávislých přístupů, jež byly oba vyvinuty na počátku 20. století. Cílem tohoto spojení je využít to nejlepší z obou z nich. Praktická část práce potom ukazuje, jak zdánlivě oddělené přístupy Lean a Six Sigma mohou fungovat společně. Lean zde byla využita ke zlepšení procesu pro obchodní službu pojišťovny a Six Sigma byla použita ke snížení chybovosti na formulářích. Obě zlepšení byla úspěšně implementována do podniku a vedla k požadovanému výstupu.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses