Úlevy u daně z příjmu fyzických osob ve vybraných státech EU - Veselá, Veronika; Vančurová, Alena, 1957-; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Obsahem této diplomové práce je podrobná analýza jednotlivých typů úlev poskytovaných fyzickým osobám -- rezidentům, zaměřená na vybrané státy Evropské unie. Úlevami se zde rozumí odpočty od základu daně, nezdanitelné částky základu daně, slevy na dani a úleva ve formě daňového pásma s nulovou sazbou daně. Autor v práci podrobně vysvětluje rozdíly mezi těmito jednotlivými typy úlev, dále analyzuje vybrané státy Evropské unie z hlediska typů úlev v nich poskytovaných a zkoumá daňovou výtěžnost základních typů úlev u poplatníků s průměrnou hrubou mzdou.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses