Povolenky k emisím CO2 v účetnictví - Kašparová, Pavlína; Krupová, Lenka, 1964-; Jirka, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku povolenek k emisím CO2. Práce nejprve popisuje, kdy a kde se začalo o povolenkách poprvé hovořit a proč. Jak se vyvíjely ceny povolenek na burzách od jejich zavedení v roce 2005 a jaký to mělo dopad do účetních výkazů. Hlavní část práce je věnována účetní problematice. V práci je popsáno několik možných metod, jak povolenky účtovat i s jejich aplikací na příkladě a ani nechybí analýza historicky prvního řešení účtování povolenek k emisím, interpretace IFRIC 3.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; diplomové práce; accounting; master's theses