Srovnání externího a interního auditu - Vidová, Lucia (2008)
Práce je zaměřena na srovnání dvou dnes velice úspěšných profesí a to externího a interního auditu. Přináší stručný pohled na obě profese. Jedná se zejména o přehled standardů, etických pravidel, auditorských prací a podmínek vstupu do profese. V první řadě je práce orientovaná na podmínky profese v České republice a na ISA, protože v ČR se začal audit řídit podle Mezinárodních auditorských standardů. Nepatrná část práce je orientována i na americké standardy.