Vykazování výnosů podle IFRS - Svobodová, Tereza (2008)
Diplomová práce se zabývá pravidly pro správné vykázání výnosů, které vychází z Mezinárodního účetního standardu IAS 18 -- Výnosy. V úvodu je stručně popsána harmonizace účetního výkaznictví, následuje vývoj a historie IFRS, třetí kapitola obsahuje rozbor standardu IAS 18 -- Výnosy a standardu IAS 11 -- Stavební smlouvy včetně tří souvisejících interpretací. Závěrečná část je věnována výzkumu deseti výročních zpráv s cílem objasnit dodržování standardů IFRS v praxi.