Vykazování výnosů podle IFRS - Svobodová, Tereza; Krupová, Lenka, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce se zabývá pravidly pro správné vykázání výnosů, které vychází z Mezinárodního účetního standardu IAS 18 -- Výnosy. V úvodu je stručně popsána harmonizace účetního výkaznictví, následuje vývoj a historie IFRS, třetí kapitola obsahuje rozbor standardu IAS 18 -- Výnosy a standardu IAS 11 -- Stavební smlouvy včetně tří souvisejících interpretací. Závěrečná část je věnována výzkumu deseti výročních zpráv s cílem objasnit dodržování standardů IFRS v praxi.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses