Ocenění společnosti Geosan dopravní stavby a.s. - Bilý, Daniel (2008)
Cílem diplomové práce je zjištění tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti Geosan dopravní stavby a.s. První část se věnuje strategické analýze, jejímž výsledkem je predikce tržeb do budoucna. Další část se zabývá finanční analýzou, která slouží k zhodnocení finančního zdraví podniku. Cílem další části je analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Poslední část se věnuje ocenění metodou DCF entity. Jako alternativní metoda je použita metoda tržního porovnání.