Daňové aspekty obchodování mezi spojenými osobami - stanovení metody pro distribuční společnost - Kuncová, Jana (2008)
Práce "Daňové aspekty obchodování mezi spojenými osobami - stanovení metody pro distribuční společnost" se zabývá spojenými osobami a převodními cenami, jak je definují dokumenty Evropské unie, OECD a České republiky. Zabývá se definicemi spojených osob a principu tržního odstupu podle OECD a zákonů ČR. Dále poskytuje přehled metod převodních cen, které slouží k ocenění transakcí mezi spojenými osobami. Tyto metody jsou rozděleny na tradiční a ziskové, podle toho, zda se jedná o transakce, ke kterým existují srovnatelné transakce nebo ne. V praktické části je pak na základě analýzy těchto dokumentů doporučena adekvátní metoda převodních cen pro ocenění jednotlivých obchodních transakcí jedné konkrétní společnosti.