Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách obce Podolí - Nováčková, Barbora (2008)
Teoretická část práce se zabývá postavením a působností obce, jejími financemi a rozpočtem. Ve stručnosti nastiňuje vývoj veřejné správy. Teoretické poznatky jsou dále ukázány na praktickém příkladu obce Podolí. Rozpočet obce je analýze a zhodnocen na základě ukazatelů míry soběstačnosti a míry samofinancování.