Transformácia IT v globálnej spoločnosti - Slota, Juraj (2008)
Táto diplomová práca ponúka čitateľovi analýzu zmien v organizačnej štruktúre IT organizácie v rámci firmy Procter & Gamble za posledných 9 rokov. Počas tohto obdobia bola decentralizovaná IT funkcia integrovaná do globálnej "shared services" organizácie (GBS) podporujúcej firemné procesy a premenovaná na Information and Decision Solutions. Nestrategické IT procesy prevzala firma Hewlett Packard a GBS sa tak mohla sústrediť na tvorbu inovácií a pridanej hodnoty pre firmu. Za týmto cieľom sa vnútorne niekoľkokrát pretransformovala, až do dnešnej štruktúry, ktorá ma charakter zmesi prvkov hypertextovej organizácie a byrokracie. Táto štruktúra umožňuje procesný prístup k práci na najdôležitejších firemných prioritách. Zmeny štruktúry, kultúry a spôsobu práce však spôsobili aj niektoré negatívne dopady, ktoré sú spolu s možnosťami ich minimalizácie uvedené na konci práce.