Transformácia IT v globálnej spoločnosti - Slota, Juraj; Střížová, Vlasta, 1946-; Toman, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Táto diplomová práca ponúka čitateľovi analýzu zmien v organizačnej štruktúre IT organizácie v rámci firmy Procter & Gamble za posledných 9 rokov. Počas tohto obdobia bola decentralizovaná IT funkcia integrovaná do globálnej "shared services" organizácie (GBS) podporujúcej firemné procesy a premenovaná na Information and Decision Solutions. Nestrategické IT procesy prevzala firma Hewlett Packard a GBS sa tak mohla sústrediť na tvorbu inovácií a pridanej hodnoty pre firmu. Za týmto cieľom sa vnútorne niekoľkokrát pretransformovala, až do dnešnej štruktúry, ktorá ma charakter zmesi prvkov hypertextovej organizácie a byrokracie. Táto štruktúra umožňuje procesný prístup k práci na najdôležitejších firemných prioritách. Zmeny štruktúry, kultúry a spôsobu práce však spôsobili aj niektoré negatívne dopady, ktoré sú spolu s možnosťami ich minimalizácie uvedené na konci práce.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses