Přístup Josefa Macka k řešení hospodářské krize v Československu ve třicátých letech dvacátého století - Martinec, Zdeněk; Bažantová, Ilona, 1965-; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se zabývá přístupem Josefa Macka k řešení hospodářské krize v Československu v třicátých letech dvacátého století. První část práce popisuje průběh a dopady hospodářské krize na československou ekonomiku. Je zde rovněž zmíněn přístup a konkrétní opatření vlády Československa k řešení této hospodářské krize. Druhá část se věnuje osobě Josefa Macka a jeho ekonomickým názorům. V závěrečné nejrozsáhlejší části jsou diskutovány konkrétní návrhy Josefa Macka, které měly pomoci československé ekonomice v době recese a které ji měly vrátit zpět do konjunktury. Názory Josefa Macka na problematiku hospodářské krize v Československu jsou čerpány a analyzovány z původních pramenů (děl, vystoupení a publicistických článků) sepsaných Mackem v průběhu třicátých let dvacátého století. Cílem této diplomové práce je představení názorů Josefa Macka na řešení hospodářské krize jako možnou alternativu k protikrizovým opatřením vlády ČSR.
Vedoucí práce: Ilona Bažantová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; keynesiánství; diplomové práce; Keynesian economics; master's theses