Komoditní deriváty - Hampejs, Michal; Málek, Jiří, 1953-; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zaměřuje na komplexní pokrytí problematiky komoditních derivátů na trhu s ropou jakožto relativně nových instrumentů, a to jak z pohledu teoretického vymezení jednotlivých nejčastěji používaných typů derivátových kontraktů, tak i z více praktického pojetí fungování tohoto trhu se všemi jeho specifiky. První část bude spíše teoretickým popisem komoditních derivátů s vysvětlením základního mechanismu jejich fungování, oceňování a jejich obecné charakteristiky. Ve druhé části potom bude více vysvětleno praktické fungování trhu s komoditními deriváty. Půjde zejména o objasnění motivů obchodování těchto derivátů a konkrétních obchodních strategií, ale i praktických dopadů obchodů s deriváty na konkrétní firmu jako tržní subjekt.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; futures; diplomové práce; futures (finance); master's theses