Audit personálního řízení na Městském úřadě v Ostrově - Bureš, Jan (2008)
Tato práce se zabývá analýzou personálních činností územního samosprávného celku, konkrétně na Městském úřadě v Ostrově. Klade si za cíl zmapovat praxi v oblasti lidských zdrojů a navrhnout nový systém řízení lidských zdrojů. K tomu bylo použito metody srovnání poznatků získaných od pracovníků Městského úřadu s poznatky z odborné literatury. Návrhy jsou rozčleněny podle jednotlivých analyzovaných oblastí a zpracovány do formy postupů v systému řízení lidských zdrojů, které by měly být aplikovány do praxe.