Ekologické aspekty zdanění v Německu - Jakubů, Michaela; Láchová, Lenka, 1959-; Huňka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Ekologické daně existují již ve všech původních členských státech Evropské unie a jejich význam neustále roste. Česká "zelená" reforma vychází z německé koncepce. V Německu vstoupily letos ekologické daně do svého desátého roku působení. To je již dostatečný časový horizont pro zhodnocení jejich efektů. Cílem diplomové práce je tedy zhodnocení devítiletého působení ekologických daní na německé daňové subjekty a německý daňový systém. Práce zachycuje stav německé ekonomiky a daňového systému před a po ekologické daňové reformě z let 1999-2003. V práci jsou rovněž uvedeni "výherci a poražení" v souvislosti s ekologickou daňovou reformou. V závěru práce je pak stanovena predikce budoucího vývoje v oblasti ekologických daní.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses