Oceňování a vykazování cenných papírů (se zaměřením na didaktické zpracování ve výuce na obchodních akademiích) - Čierná, Irena (2008)
DP je zaměřena na problematiku cenných papírů, zejména pak na jejich didaktické zpracování ve výuce na obchodních akademiích. Rámcově se opírá o způsoby oceňovaní a vykazování jednotlivých druhů cenných papírů včetně základních způsobů členění a charakteristiky nejpoužívanějších cenných papírů. Předkládá způsoby přístupu k výuce této problematiky na obchodních akademiích včetně praktických ukázek procvičovacích příkladů a aplikovaných testů.