Veřejná vysoká škola - postavení, úkoly a organizace - Šimčík, Adam (2008)
Práce se zabývá veřejnou vysokou školou a její rolí ve společnosti. Práce hodnotí současný stav a postavení a úpravu této instituce a jejích součástí v právním řádu České republiky z důrazem na některé problémy, se kterými se současné veřejné vysoké školy potýkají.