Vliv judikatury ESD v oblasti daní z příjmů na národní daňové politiky v EU a koordinaci daní v EU - Bittnerová, Gabriela; Vítek, Leoš, 1970-; Kužela, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Členské země mají právo přijímat opatření, která nejsou v rozporu s právem ES. Dohled nad správnou aplikací práva ES má Evropský soudní dvůr. Práce podává stručný přehled o vývoji koordinace a harmonizace přímých daní v EU. Analyzuje nejdůležitější judikáty ESD a formuluje obecné zásady. Posuzuje vliv judikatury ESD na národní daňové systémy dvou zemí EU - Francie a Nizozemí.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses