Ekonomické názory v dílech Petra Chelčického - Sýkora, Michal; Bažantová, Ilona, 1965-; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se věnuje osobě jihočeského myslitele přelomu čtrnáctého a patnáctého století Petra Chelčického, jenž je považován za jednoho z představitelů husitského hnutí, i když svými názory a myšlenkami stojí mimo hlavní proud husitského učení. Práce popisuje nejen období, ve kterém Petr Chelčický vyrůstal, ale i období, které jeho životu předcházelo, avšak významně ovlivnilo dění v době Chelčického života. Cílem této diplomové práce je pak prozkoumání hlavních děl Petra Chelčického z pohledu ekonomické teorie a zjištění, zda se i v již tak ranném období českého písemnictví objevují náznaky ekonomických myšlenek.
Vedoucí práce: Ilona Bažantová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; husitství; diplomové práce; Hussitism; master's theses