Využívání prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie místní samosprávou - Valentová, Kristýna (2008)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku strukturálních fondů Evropské unie, zejména na čerpání dotací z Evropského sociálního fondu ve zkráceném programovacím období 2004 -- 2006. První část práce je teoretickým náhledem na regionální politiku různých ekonomických směrů. Následuje popis systému strukturálních fondů a zhodnocení jejich efektivnosti na základě zkoumání průběhu a výstupů konkrétního projektu realizovaného příspěvkovou organizací hlavního města Prahy v regionu soudržnosti Praha. Závěr práce je zamyšlením nad dopady strukturálních fondu, zejména těmi negativními.