Využívání prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie místní samosprávou - Valentová, Kristýna; Zemplinerová, Alena; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku strukturálních fondů Evropské unie, zejména na čerpání dotací z Evropského sociálního fondu ve zkráceném programovacím období 2004 -- 2006. První část práce je teoretickým náhledem na regionální politiku různých ekonomických směrů. Následuje popis systému strukturálních fondů a zhodnocení jejich efektivnosti na základě zkoumání průběhu a výstupů konkrétního projektu realizovaného příspěvkovou organizací hlavního města Prahy v regionu soudržnosti Praha. Závěr práce je zamyšlením nad dopady strukturálních fondu, zejména těmi negativními.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses