Informace manažerského účetnictví pro řízení podniku JOBAIR - CENTRAL EUROPE AIRCRAFT MAINTANANCE a.s. - Srnec, Martin; Wagner, Jaroslav, 1977-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem práce je zhodnotit úroveň manažerského účetnictví ve společnosti JOB AIR-CEAM, a. s., která se zabývá zakázkově orientovaným typem poskytování služeb v leteckém průmyslu. V teoretické části práce jsou čtenáři objasněny základní pojmy a vývojové tendence manažerského účetnictví. Dále je práce zaměřena spíše do oblasti manažerského účetnictví pro řízení, kde jsou objasněny především výkonově orientovaný a odpovědnostní průřez. Přínos práce však spočívá především v její aplikační části, kde je společnost v základních bodech představena. V další části je provedena analýza podnikatelského procesu a zjištění, které nástroje manažerského účetnictví společnost využívá. Největší část je věnována navrhovaným opatřením pro zlepšení kvality manažerského účetnictví ve společnosti JOBAIR-CEAM, a. s.. Závěrem následuje stručné zobecnění některých postupů a nástrojů manažerského účetnictví, které jsou specifické pro zakázkově orientovaný typ poskytování služeb.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses