Analýza finančního rozvoje kraje Vysočina od roku 2001 do roku 2007 - Bradáčová, Zuzana (2008)
Teoretická část této diplomové práce je věnována reformě veřejné správy, kraji jako vyššímu územně samosprávnému celku, jeho působnosti, orgánům, ale i procesu hospodaření a obecné analýze příjmů a výdajů krajů. V praktické části se už blíže zabývám krajem Vysočina, definuji příjmy a výdaje v jednotlivých letech a provádím jejich komparaci a analýzu, kde se snažím zjistit, jaký vliv měly změny rozpočtového určení daní na celkový vývoj příjmů v kraji Vysočina. Na závěr diplomové práce se zaměřuji na výsledky hospodaření v letech 2001 -- 2007 a pokouším se nastínit budoucí prognózu vývoje hospodaření kraje Vysočina