Analýza finančního rozvoje kraje Vysočina od roku 2001 do roku 2007 - Bradáčová, Zuzana; Peková, Jitka, 1946-; Pilný, Jaroslav, 1932-2021; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Teoretická část této diplomové práce je věnována reformě veřejné správy, kraji jako vyššímu územně samosprávnému celku, jeho působnosti, orgánům, ale i procesu hospodaření a obecné analýze příjmů a výdajů krajů. V praktické části se už blíže zabývám krajem Vysočina, definuji příjmy a výdaje v jednotlivých letech a provádím jejich komparaci a analýzu, kde se snažím zjistit, jaký vliv měly změny rozpočtového určení daní na celkový vývoj příjmů v kraji Vysočina. Na závěr diplomové práce se zaměřuji na výsledky hospodaření v letech 2001 -- 2007 a pokouším se nastínit budoucí prognózu vývoje hospodaření kraje Vysočina
Vedoucí práce: Jitka Peková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses