Hypotéční a kreditní krize v USA, její příčiny a následky - Štekl, Jan (2008)
Tato diplomová práce poskytuje ucelený pohled na dosavadní vývoj hypotéční a kreditní krize v USA, zkoumá pravděpodobné příčiny a důsledky krize a v neposlední řadě též diskutuje možné kroky, které by mohly přispět k tomu, aby se již podobná krize v budoucnu neopakovala.