Zápis ochranné známky - Talich, Tomáš; Boháček, Martin, 1947-; Jakl, Ladislav, 1933-2021; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce zpracovává vybrané aspekty zápisu ochranných známek podle současné i minulé zákonné úpravy ČR, ochranné známky Společenství a mezinárodní ochranné známky. Srovnává požadavky kladené nejen předpisy veřejného práva, ale i závazné pokyny úřadů na přihlašovatele a sleduje tak míru administrativní náročnosti zápisu ochranné známky podle vybraných systémů. Práce se soustředí na možnosti informační zdrojů týkajících se zápisu ochranné známky, na náležitosti správného a úplného podání přihlášky k zápisu, dále také na možné způsoby komunikace s úřady a na formální i věcný průzkum přihlášky.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; duševní vlastnictví; diplomové práce; intellectual property; master's theses