III. typ environmentálního značení - analýza a možnost realizace v ČR - Chludilová, Jitka (2008)
Práce se zabývá třetím typem environmentálního značení neboli systémem EPD. Měla by čtenáři poskytnout komplexní pohled na druhy environmentálního značení, hlavně na třetí typ environmentálního značení. Práce analyzuje fungující systémy EPD ve světě a zhodnotí současný stav využívání systému EPD v České republice. V závěru práce se práce zabývá otázkou realizace třetího typu environmentálního značení v České republice.